Statistiek tips

Op deze pagina vind je een aantal handige Statistiek Tips & Tricks die handig van pas kunnen komen in de voorbereiding en tijdens je Statistiek tentamen. Kom je er zelf niet uit met deze Tips & Trick, heb je binnenkort een Statistiek tentamen en kan je wel wat hulp gebruiken? Statistiekbegeleider biedt een aantal vormen van begeleiding aan, te weten Individuele begeleiding Statistiek, Statistiek klasjes en een Stoomcursus Statistiek. Voor welke vorm van begeleiding je ook kiest, we kunnen jouw tentamenstof voor je statistiekvakken uitgebreid behandelen, zodat jij goed voorbereid het statistiek tentamen kunt maken.

 

Oefententamen

Als je binnenkort een Statistiek tentamen hebt, is een oefententamen natuurlijk handig, gewoon om eens te kijken wat er van je wordt verwacht. Voor dergelijk oefententamen voor eerstejaars studenten kun je op oefententamen statistiek klikken. Houd wel rekening met het feit dat elke opleiding zijn eigen richtlijnen en voorwaarden heeft bij de tentamenstof. Gebruik dit tentamenvoorbeeld daarom alleen om een idee te krijgen hoe een tentamen Statistiek eruit kan zien en wat voor een soort vragen je kan verwachten. Ga zelf op onderzoek uit om te achterhalen wat voor soort tentamen jij op je tentamen zou kunnen krijgen. Open vragen, meerkeuzevragen of beiden? Alleen statistiek opgaven of ook vragen die te maken hebben met SPSS output? En ontvang je een formuleblad dat je bij het tentamen mag gebruiken, of moet je de formules uit je hoofd kennen?

 

Studietips

Als je binnenkort een Statistiek tentamen hebt, zorg dan dat je goed bent voorbereid, dat scheelt een hoop stress. Als je van te voren weet wat je moet doen en op welke manier het tentamen wordt afgenomen, begin je meer ontspannen met studeren voor je tentamen. Als je daarnaast een planning voor je tentamen maakt, zorgt dit voor overzicht en meer rust in je hoofd. Lees ze rustig door en haal eruit wat voor jou nuttig is. En vergeet niet, voor Statistiek geldt de BOS-regel: goed Begrijpen + voldoende Oefenen = Slagen!

 

Onderwerpen en termen

We hebben een overzicht gemaakt van de onderwerpen en termen in de statistiek waar onder studenten de meeste verwarring over bestaat. Dit overzicht is een greep uit de basiskennis die je nodig hebt bij het berekenen van statistische formules, het toetsen van hypothesen en het analyseren van je output in SPSS. Als je klikt op statistiek tentamen onderwerpen vind je het overzicht van enkele belangrijke onderwerpen en veelgebruikte termen inclusief een korte uitleg. Mocht er een onderwerp niet tussen staan waar je zelf meer over wilt weten, bijvoorbeeld iets wat in je colleges besproken is en wat je niet begrijpt, dan kunnen we daar uiteraard ook een korte uitleg over schrijven en op de site plaatsen.

 

Heb je statistiek vragen of wil je graag toch begeleiding bij statistiek?