al meer dan 7 jaar

één op één statistiek- en SPSS begeleiding

5000+ studenten

ondersteund bij (af)studeren

97,8%

slagingspercentage van onze studenten

Wat is Process?

Ontwikkeld door Prof. Andrew F. Hayes (http://www.afhayes.com), Process is een gratis add-on voor SPSS waarmee je op een eenvoudige manier toch ingewikkelde moderatie en mediatie modellen kunt toetsen!

Process installeren en gebruiken

Na het downloaden van hun website, installeer je het eenmalig en krijgt dan voor altijd een extra menu-optie onder het kopje “Regression” in SPSS. Hierna hoef je niet langer verschillende losse regressies te runnen (mediatie) of je interactie-effecten zelf aan te maken (moderatie). Process biedt namelijk de mogelijkheid om in 1 analyse tegelijkertijd alle directe, indirecte en modererende effecten onderzoeken. Heel handig en tijdbesparend dus, alleen vinden veel studenten het lastig om de output die Process geeft helemaal correct te interpreteren.

Hieronder zie je een screenshot van Output in SPSS met Process:

Process_example2

 

Hulp bij Process?

Loop jij hier ook tegenaan, en zoek je hulp om goed te begrijpen welke resultaten er in je onderzoek te vinden zijn? Vul dan het Contactformulier in en we nemen contact met je op. Samen met een expert kun je dan in een consult samen de benodigde process analyses draaien en de output van Process doorspreken. Je begeleider helpt je om te begrijpen wat je output precies betekent voor je resultaten.