al meer dan 7 jaar

één op één statistiek- en SPSS begeleiding

5000+ studenten

ondersteund bij (af)studeren

97,8%

slagingspercentage van onze studenten

Martin van LeerdamStatistiekbegeleider

    Hallo! Mijn naam is Martin van Leerdam. Bij Afstudeerbegeleider help ik studenten en promotieonderzoekers met het opzetten en uitvoeren van eenvoudige en ook geavanceerde statistische analyses in bijvoorbeeld SPSS of R, en daarnaast geef ik bijles in diverse statistiekvakken op zowel HBO en WO niveau.

    Ik heb aan de Universiteit van Amsterdam een Master (cum laude) behaald in de Psychologie met bijvakken in onderzoeksmethodologie, statistiek en data-analyse. Daarna heb ik aan dezelfde universiteit promotieonderzoek gedaan ( PhD) in de experimentele taalpsychologie. Hierbij raakte ik nog meer geïnteresseerd in statistisch data-analyse. Als onderzoeker en methodologisch adviseur heb ik bij diverse bureaus gewerkt. Ondertussen heb ik al 6 jaar mijn eigen freelance adviesbureau (Bare Statistics), waarmee ik organisaties en onderzoekers ondersteuning geef bij zaken als onderzoeksopzet, vragenlijstconstructie, dataverwerking en statistische analyses.

    Als statistiekbegeleider bij Afstudeerbegeleider begeleid ik je graag bij het gehele traject van het analyseren van je onderzoeksdata: het creëren en opschonen van een SPSS databestand, de indeling en verwerking van variabelen, het vertalen van je onderzoeksvragen naar de best passende statistische analyses en deze zelf uitvoeren in SPSS of R. Het uitgangspunt van dit alles is dat je zelfstandig de statistische analyses leert uitvoeren en de uitkomsten duidelijk kan interpreteren, en je daarbij precies begrijpt waarom je voor deze analyses hebt gekozen en hoe je hiermee je onderzoeksvragen kan beantwoorden. Bij statistiekbijles help ik je zowel conceptueel  inzicht te verkrijgen in statistische onderwerpen/technieken als praktische vaardigheid te krijgen in het maken van statistiekopgaven en uitvoeren van data-analyse opdrachten.

    Wat maakt het werken bij statistiekbegeleider zo plezierig? Het zijn altijd van die leuke momenten wanneer een student na begeleiding ineens echt helemaal snapt hoe iets in elkaar steekt. Of dat iemand ontdekt dat een afstudeeronderzoek eigenlijk hartstikke leuk en interessant kan zijn. Ik laat, met andere woorden, graag kwartjes vallen.