SPSS output interpreteren

Sta je bijna aan het einde van het schrijven van je scriptie en moet je alleen nog je analyses interpreteren? Begrijp je niets van de SPSS output? Of wil je gewoon een double check en duidelijke feedback op je resultaten en uitkomsten voordat je aan de conclusies gaat beginnen? Statistiekbegeleider biedt de mogelijkheid om in een twee uur durend consult je methodehoofdstuk, de door jou gebruikte analyse-technieken en de uitkomsten van je onderzoek samen door te lopen. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je data-analyse goed staat en dat jij zonder twijfel je conclusie kunt schrijven.

Tijdens deze vorm van begeleiding kun je al je vragen stellen met betrekking tot de analyses die je gedaan hebt. We bekijken bijvoorbeeld of je wel de juiste toetsen hebt uitgevoerd, of leggen je uit hoe je de assumpties bij elke toets controleert. Zijn je resultaten op de juiste manier geïnterpreteerd, klopt de output, welke informatie is relevant en moet je benadrukken?

In de twee uur lopen we samen alle stappen door die uiteindelijk tot je resultaten hebben geleid en controleren de keuzes die je gemaakt hebt. Hierbij beginnen we met je hypotheses, het databestand en een eventuele outlier-analyse. Ook bespreken we hoe je je variabelen hebt aangemaakt, of de assumpties op de juiste manier gecontroleerd zijn en gaan we in op de beschrijvende statistieken. Nadat de juiste output gecontroleerd is kijken welke informatie relevant is en of je dat op de juiste manier geïnterpreteerd hebt. Als laatste bespreken we wat je het beste kunt rapporteren in een doorlopende tekst en wat beter in tabellen kan komen te staan. Vaak wordt hierbij de APA-richtlijnen gehanteerd. Kortom, je krijgt uitgebreide feedback op je data-analyse en resultaten.

Hoe bereid je je voor op het SPSS consult

Je moet je resultaten al binnen hebben en je data-analyse aan ons kunnen presenteren, anders kunnen we immers geen feedback hierop geven.

Geïnteresseerd in feedback op je data-analyse, methode en/of resultatensectie?

Wij vinden het leuk om met je in contact te komen! Wees dus geen vreemde en gebruik het onderstaande contactformulier. We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon of mail om opties te bespreken.
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt