R Hulp

Hulp nodig met het gebruik van R software? Het team van Statistiekbegeleider kan je die R hulp bieden! Naast SPSS (Statistical Package for the Social Sciences), wordt er in het hoger onderwijs steeds meer met R gewerkt. R is gratis software om statistische berekeningen mee te maken en grafieken weer te geven. Je kunt met dit programma dus statistische analyses uitvoeren en de hypotheses voor je onderzoek toetsen.

Voor velen kan statistiek zelf al best pittige materie zijn, en daar komt nog eens bij dat R op het eerste gezicht complex en lastig te begrijpen is. Je moet namelijk kennis hebben van programmeren en ook de juiste commando’s van R weten. Als je echter goed krijgt uitgelegd hoe het programma in elkaar zit en je de trucjes doorhebt, is het juist een ontzettend handig hulpmiddel. En met behulp van ons voorbeeldscript kan je nog tijdswinst behalen ook. Kortom, dankzij de werkwijze van Statistiekbegeleider zul je het programma snel door hebben! Wij bieden R hulp aan die voor jou begrijpelijk is, en afgestemd is op jouw wensen.

We hanteren twee vormen van begeleiding: onze R Workshops voor minstens 3 studenten, en onze Individuele Begeleiding in R. Beiden zijn erop gericht om je alle noodzakelijke kennis van R bij te brengen en je naar een niveau te brengen waarop je zelfstandig met het programma je analyses kunt uitvoeren.

Kom je er dus niet uit met de data-analyse voor je scriptie of een opdracht? Laat ons weten op welke punten je vastloopt. Wij kunnen je dan gerichte en bruikbare begeleiding geven met de software die jij zelf wil of moet gebruiken.