Wat leer je in onze SPSS workshops?

Onze SPSS workshops zijn erop gericht om je alle noodzakelijke kennis van SPSS bij te brengen. We verzorgen 3 opeenvolgende Workshops van ieder 3 uur, die steeds een niveau dieper op het programma en de analyses in zullen gaan. Deze 3 sessies geven je een goed beeld van hoe je SPSS-opdrachten of de data-analyses voor je scriptie kunt uitvoeren.

SPSS workshops 1

Het doel in de 1e Workshop is om vertrouwd te raken met het programma. Een korte herhaling van statistiek is hierbij essentieel, aangezien je met SPSS statistische analyses uit gaat voeren. We leren je daarna hoe je het programma moet gebruiken; de belangrijkste aspecten van de Data view en Variable view komen aan bod. Ook kijken we naar het op de juiste manier invoeren en opschonen van je data. Daarnaast behandelen we de beschrijvende statistieken en laten we zien hoe de belangrijkste assumpties gecontroleerd moeten worden. Deze voorkennis is broodnodig, voordat je je analyses kunt uitvoeren.

SPSS workshops 2

In de 2e workshop gaan we in op de verschillende toetsen die gebruikt worden om het verband tussen twee variabelen aan te tonen. Denk aan de verschillende T-toetsen, een Chi-kwadraat toets, de correlatie of een enkelvoudige regressieanalyse. Na het volgen van de eerste 2 sessies zal je zien dat je het programma eindelijk al goed begrijpt en kan je zelfstandig de meeste opdrachten maken en een simpele kwantitatieve analyse uitvoeren.

SPSS workshops 3

De 3e Workshop behandelt de echt geavanceerde technieken en de invloeden van meerdere variabelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meervoudige regressieanalyse, een AN(C)OVA met interactie-effecten, de factoranalyse of een logistische regressieanalyse. Uiteraard leggen we je niet alleen uit hoe je deze toetsen moet uitvoeren, maar bespreken we ook uitgebreid alle SPSS-output en grafieken.

Lijkt de SPSS Workshops ook iets voor jullie? Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op. Vul je gegevens in via het contactformulier en wij bellen je binnen 1 werkdag terug.

Kleine groepjes

* Je kunt je aanmelden samen met 3 mede studenten. Statistiekbegeleider consulteert niet onderling tussen losse aanmeldingen.

Individuele SPSS begeleiding

Geef je liever de voorkeur aan individuele begeleiding in SPSS voor al jouw specifieke vragen? Lees hierdan meer.

SPSS handleiding

Op zoek naar een eenvoudig beschreven SPSS handleiding? Lees hier dan meer.

De ervaring van Robin (Criminologie,VU)

Voor iedereen die veel moeite heeft met SPSS of graag hulp wil van iemand die weet waar hij mee bezig is: ga naar Statistiekbegeleider. Wat ik erg prettig vond is dat ik alles kon vragen zonder het gevoel te krijgen dat het domme vragen waren. Ook maken zij altijd tijd voor je vrij als je er niet uitkomt. Ze laten je zelf nadenken, waardoor je zelf een goed inzicht krijgt in waar je mee bezig bent. Hierdoor heb ik geleerd zelf analyses te draaien en om de resultaten te verklaren. Dankzij Stijn heb ik hetgene waar ik altijd het meeste tegenop zag; de analyse van mijn resultaten, goed kunnen uitvoeren.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen?

Vul dan het contactformulier in en kom langs voor een kennismaking!