al meer dan 7 jaar

één op één statistiek- en SPSS begeleiding

5000+ studenten

ondersteund bij (af)studeren

97,8%

slagingspercentage van onze studenten

Wat studenten van ons vonden:

Amy

Ik was aangekomen bij de resultaten van mijn master thesis en had veel moeite met het interpreteren van de resultaten. Samen met Afstudeerbegeleider heb ik mijn analyses bekeken. Ik heb uitleg gekregen hoe ik de resultaten moet interpreteren en opschrijven. Daarna kon ik nog regelmatig met vervolgvragen bij Afstudeerbegeleider terecht, wat erg prettig was. Het resultaat van de begeleiding was dat ik mijn resultaten op papier kon zetten en kon inleveren. Op de eerste versie heb ik nog veel feedback ontvangen van mijn scriptiebegeleider, maar ik kon door de hulp van Afstudeerbegeleider in ieder geval een goede start maken!

begeleider:Peter

Anoniem

Ik had te moeilijke deelvragen opgesteld die niet met makkelijke kruistabellen te beantwoorden waren. Op school krijgen wij geen les in ANOVA toetsen en dergelijke dus heb ik bij Afstudeerbegeleider aangeklopt. Zij hebben mij geholpen om stap voor stap mijn resultaten overzichtelijk te maken en samen hebben wij gekeken hoe de deelvragen beantwoord konden worden. Ook hebben zij geholpen met het op de juiste manier uitleggen van de gevonden data. Het resultaat was dat ik al mijn deelvragen en hoofdvraag goed heb kunnen beantwoorden en daardoor kon ik goede conclusies trekken. De hulp van Afstudeerbegeleider was echt een lichtpuntje tijdens het schrijven van mijn scriptie. Zonder die extra hulp had ik nooit mijn deelvragen zo goed kunnen beantwoorden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelfs conclusies kon trekken op een hoger niveau wat mijn cijfer erg ten goede kwam. De leraren waren erg onder de indruk en vonden het zelfs soms van universitair niveau terwijl ik HBO deed. Absoluut geen spijt dat ik naar Afstudeerbegeleider ben toegekomen.

begeleider:Fabian

Evelien

Mijn scriptie bestond voornamelijk uit een literatuurstudie, maar ik moest wel een proposed research method schrijven. Hier liep ik echter op een aantal dingen vast en van mijn scriptiebegeleidster kreeg ik nauwelijks feedback. Zodoende ben ik bij Afstudeerbegeleider terecht gekomen. Mij is in eerste instantie gevraagd waar ik vast liep zodat ze mij aan de juiste persoon konden koppelen. Ik werd dus geholpen door iemand die gespecialiseerd was in SPSS. Dit vond ik erg fijn want op alle vragen die ik had kreeg ik een duidelijk antwoord. Samen hebben we dus gekeken naar wat ik wilde onderzoeken en hoe je dat van begin tot eind aanpakt. Ook werd goed uitgelegd waarom een bepaalde methode gebruikt moest worden, waardoor ik er ook ontzettend veel van geleerd heb. Dit werd allemaal tijdens een 50 minuten durend gesprek besproken waarna ik zelf aan de slag ben gegaan. Ik heb vervolgens het stuk nog even teruggestuurd waarop ik nog heel veel goede feedback gekregen heb. Hierdoor wist ik zeker dat ik het helemaal correct in zou leveren. Het resultaat was dat ik mijn scriptie met een goed cijfer afgesloten heb. Ik heb tijdens mijn bachelor natuurlijk al het nodige over statistiek en SPSS geleerd, maar door Afstudeerbegeleider heb ik hier nog meer kennis over op kunnen doen en deze ook toe kunnen passen. Hierdoor was mijn proposed research method zo uitgebreid, dat ik zonder hun hulp een veel lager cijfer gehaald zou hebben. Ik vind dat ik ontzettend goed geholpen ben. Wat ik voornamelijk ook erg belangrijk vind is dat je niet zozeer voorgezegd wordt hoe je het moet verbeteren, maar dat ook uitgelegd wordt waarom het op die manier moet. Ik heb er dus ook veel van geleerd en die kennis kan ik in de toekomst weer toepassen voor mijn Master scriptie.

begeleider:Peter

Mike

Ik had problemen met multilevelanalyse. Ik had vooral conceptuele vragen rondom het bepalen van niveaus en voortvloeiende mogelijkheden tot het toetsen van random en fixedeffecten en bijbehorende hypothesen Vooral door te sparren over de stof ben ik tot inzicht gekomen wat verwachtingen waren m.b.t. opdracht voor school. Ik heb uiteindelijk mijn tentamen mondeling met een voldoende afgesloten met een 8 als eindcijfer. Na wat miscommunicatie in het begin heeft het over en weer mailen geleid tot een positieve uitkomst. Ik denk dat het proces van uitwisseling sterk heeft bepaald dat de begeleiding helpend was. Ik heb niet het gevoel gehad na afloop van het consult dat Peter daarna geen tijd meer had om nog van gedachten te wisselen over de opdracht; dat was erg fijn.

begeleider:Peter

Lara

Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de universiteit Utrecht. In blok 1 heb ik het vak Methoden, Technieken en Statistiek 1 gehad, en helaas heb ik die toen niet gehaald. Ik blok 4 kreeg ik hetzelfde vak weer, alleen dan deel 2. Doordat ik deel 1 niet gehaald had, was ik bang voor deel 2. Ik begreep het statistiek gedeelte helemaal niet en daar heeft Suzanne me bij geholpen. Ik heb mijn tentamen nog niet gehad, maar ik ga er zeker met een zelfverzekerder gevoel heen. Ik heb de bijles als positief ervaren en ik zou het zeker nog een keer doen! Ik raad het iedereen aan.

begeleider:Suzanne
Universiteit Utrecht
Pedagogische Wetenschappen

Bram

Ik ben inmiddels afgestudeerd met een mooie 7,7 voor statistiek. Ik heb veel aan de begeleiding gehad en heb de begeleiding als erg prettig ervaren.

begeleider:Arie